Суддя шоу "МастерШеф. Професіонали" на каналі СТБ Єлизавета Глінська поділилася фірмовим рецептом паски.
Як розповіла відома кулінар, цей рецепт не лише простий, а й дуже смачний. Великодня здоба виходить дуже ніжною і повітряною. А швейцарська меренга гладко лягає на поверхню та не розкришується при нарізанні паски.
Отже, які інгредієнти знадобляться для пасок за рецептом зіркового кулінара:
Для тіста:
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
500 гр борошна
140 гр цукру
24 гр свіжих дріжджів (6 г сухих дріжджів)
10 гр солі
300 гр яєць (7 шт)
80 мл молока
250 гр вершкового масла (82%)- холодні кубики
Молоко змішати з дріжджами, додати яйця. Потім додаємо борошно сіль і цукор. Вмішати кубики вершкового масла. Вимішувати тісто протягом 10-15 хвилин, щоб воно стало однорідним.
Можна скористатися комбайном (насадка "гак"). Накрити тісто рушником або харчовою плівкою і прибрати в тепле місце без протягів, для першого підходу, на 1,5 години. Потім тісто обім'яти (осад). Обернути харчовою плівкою ємність з тістом і прибрати на 10-12 годин в холодильник, для другого підйому.
Після того, як дістали тісто з холодильника, можна додати в нього родзинки та журавлину.
Форми попередньо слід змастити вершковим маслом. Викладаємо тісто таким чином, щоб воно заповнило форму на 1/3, після чого знову ставимо в тепле місце на 2 години, щоб зійшло.
Далі випікаємо паски при температурі 160-160 градусів. Від 25-40 хвилин. Залежно від розміру форми.
Сироп:
150 мл води
150 г цукру
200 гр родзинок
100 г сушеної журавлини
Для сиропу слід воду з цукром довести до кипіння, після чого охолодити. Залити родзинки і журавлину на ніч. Перед використанням процідити.
Глазур:
Для приготування глазурі нам знадобиться 120 г білка (4 шт) та
240 г цукру.
З'єднати цукор і білок у мисці. Поставити на парову баню. Прогріти, помішуючи, до розчинення цукру. Збити міксером до м'яких піків. Опустити паску в глазур.
Для декору можна взяти цукати або подрібнені горіхи, мигдаль тощо.
Ще один секрет від Єлизавети Глінської. Щоб паска не була сухою, родзинки, які додаємо в тісто, слід попередньо замочити у сиропі. Так вони не витягуватимуть вологу в процесі випікання.
Також Єлизавета дала кілька порад, як правильно зберігати паски, щоб вони довше залишалися свіжими. Секрет дуже простий, головне мінімізувати доступ повітря до виробу. З цим завданням чудово впорається зіп-пакет.
Нагадаємо, Уляна Супрун дала кілька порад українцям, які дотримують посту перед Великоднем.
Як повідомляв портал Знай.ua, українцям нагадали, що можна освячувати в церкві на Великдень.
Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, як змінилась вартість великоднього кошика 2019.