Час приготування: менше 30 хвилин
Час приготування: 3 години 30 хвилин
Порції: 10
Інгредієнти:
- 0,5 л молока
- 2 склянки борошна
- 50 г дріжджів
- 1 ст. л. цукру
- 200 г вершкового масла
- 1 ст. л. масла
- 2 склянки цукру
- 4 яйця
- 200 р шоколаду
- 1 щіпка ванілі
- 40 г мигдальних пластівців
- 1 апельсин
- 1300 г борошна
- 1 склянку родзинок
Популярні новини зараз
Показати ще
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Приготування:
Ми пропонуємо вам урізноманітнити звичне пасхальне меню і спробувати приготувати ці приголомшливі паски з шоколадом. Нічого складного - тільки шоколад і трохи терпіння. Такі паски на смак як справжній десерт, вони неймовірно ніжні і м'які. А приємний шоколадний смак сподобається і дорослим і дітям.
Для приготування шоколадних пасок вам знадобиться: масло, яйця, цукор, шоколад, борошно, апельсин, родзинки. Приступимо.
- Для початку в тепле молоко відправте ложку цукру і дріжджі. Розчиніть їх у молоці, потім із загальної норми додайте близько 2 склянок борошна. Тісто має бути як на оладки. Залиште опару щоб вона зійшла (в мультиварці 30-40 хвилин при температурі 35-40 градусів).
- Далі 4 яйця збийте міксером у пишну піну. Потім додайте цукор, ваніль і збивайте до їх розчинення.
- Родзинки заздалегідь запарте гарячою водою. Злийте воду, підсушіть і відправте в опару, яка вже піднялася. Туди ж додайте розтоплене в мікрохвильовці масло, цедру апельсина і вичавлений апельсиновий сік.
- Потім в опару відправте мигдальні пластівці і збиті яйця. Добре перемішайте.
- Після цього додайте решту борошно і вимісити тісто. Якщо необхідно, додайте ще борошна. Потім полийте тісто рослинним або оливковою олією і знову перемішайте. Тісто виходить тягуче, липке.
- Поламайте шоколадну плитку, додайте шматочок вершкового масла і розтопіть його в мікрохвильовій печі. Потім відправте в тісто і перемішайте. Перекладіть все в більшу каструлю і поставте щоб сходило на годину.
- Форми для випічки застелити пергаментом і викласти в них тісто на половину обсягу. Поставте форму в духовку і включіть її на 50 градусів, щоб тісто знову піднялося.
- Випікайте паски при температурі 160-180 градусів півгодини. Перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою. Пергамент не знімайте, поки готові паски не постоять 5-6 годин.
- Розтопіть шоколад з шматочком вершкового масла і ложкою покрийте верх пасок. Прикрасити мигдалевими пластівцями і горіхами. Смачного!