Час приготування: менше 30 хвилин

Час приготування: 3 години 30 хвилин

Порції: 10

Інгредієнти:

  • 0,5 л молока
  • 2 склянки борошна
  • 50 г дріжджів
  • 1 ст. л. цукру
  • 200 г вершкового масла
  • 1 ст. л. масла
  • 2 склянки цукру
  • 4 яйця
  • 200 р шоколаду
  • 1 щіпка ванілі
  • 40 г мигдальних пластівців
  • 1 апельсин
  • 1300 г борошна
  • 1 склянку родзинок

Популярні новини зараз

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Приготування:

Ми пропонуємо вам урізноманітнити звичне пасхальне меню і спробувати приготувати ці приголомшливі паски з шоколадом. Нічого складного - тільки шоколад і трохи терпіння. Такі паски на смак як справжній десерт, вони неймовірно ніжні і м'які. А приємний шоколадний смак сподобається і дорослим і дітям.

Для приготування шоколадних пасок вам знадобиться: масло, яйця, цукор, шоколад, борошно, апельсин, родзинки. Приступимо.

  1. Для початку в тепле молоко відправте ложку цукру і дріжджі. Розчиніть їх у молоці, потім із загальної норми додайте близько 2 склянок борошна. Тісто має бути як на оладки. Залиште опару щоб вона зійшла (в мультиварці 30-40 хвилин при температурі 35-40 градусів).
  2. Далі 4 яйця збийте міксером у пишну піну. Потім додайте цукор, ваніль і збивайте до їх розчинення.
  3. Родзинки заздалегідь запарте гарячою водою. Злийте воду, підсушіть і відправте в опару, яка вже піднялася. Туди ж додайте розтоплене в мікрохвильовці масло, цедру апельсина і вичавлений апельсиновий сік.
  4. Потім в опару відправте мигдальні пластівці і збиті яйця. Добре перемішайте.
  5. Після цього додайте решту борошно і вимісити тісто. Якщо необхідно, додайте ще борошна. Потім полийте тісто рослинним або оливковою олією і знову перемішайте. Тісто виходить тягуче, липке.
  6. Поламайте шоколадну плитку, додайте шматочок вершкового масла і розтопіть його в мікрохвильовій печі. Потім відправте в тісто і перемішайте. Перекладіть все в більшу каструлю і поставте щоб сходило на годину.
  7. Форми для випічки застелити пергаментом і викласти в них тісто на половину обсягу. Поставте форму в духовку і включіть її на 50 градусів, щоб тісто знову піднялося.
  8. Випікайте паски при температурі 160-180 градусів півгодини. Перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою. Пергамент не знімайте, поки готові паски не постоять 5-6 годин.
  9. Розтопіть шоколад з шматочком вершкового масла і ложкою покрийте верх пасок. Прикрасити мигдалевими пластівцями і горіхами. Смачного!