Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порції: 12
Інгредієнти:
- рослинна олія
- 3 цибулини
- 3 зубчики часнику
- сіль за смаком
- 1/2 кг печериць
- 700 г картоплі
- пучок кропу
- 3 ст. л. крохмалю
- приправа для картоплі
Популярні новини зараз
Показати ще
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Приготування:
Для приготування пісної грибний запіканки нам знадобляться такі інгредієнти: цибуля, часник, гриби шампіньйони, картопля, зелень, рослинна олія, спеції за смаком. Приступимо.
- Очищаємо печериці і дрібно нарізаємо їх. Нарізаємо також ріпчасту цибулю і викладаємо її в масло на розігріту сковорідку разом з грибочками. Тушкуємо ці інгредієнти на малому вогні, поки не випарується весь сік, рясно випущений печерицями.
- Очищаємо зубчики часнику і пропускаємо їх через прес. Подрібнюємо ножем вимитий пучок кропу.
- Додаємо до грибів і цибулі кріп з часником, солимо і перемішуємо все на сковороді.
- Очищені картоплини натираємо на тертці, заливаємо склянкою окропу і відставляємо на п'ять хвилин. Потім відкидаємо запарені картоплю на друшляк, даємо всієї рідини стекти і в окремому посуді змішуємо картоплю з крохмалем і спеціальної приправою.
- Змащуємо рослинним маслом дно жароміцної форми для випічки і покриваємо його шаром тертого картоплі.
- Другим шаром кладемо на картоплю обсмажені гриби. Акуратно розрівнюємо їх за допомогою виделки або лопатки. При необхідності додаємо трохи солі.
- Чергуємо шари, поки не закінчаться інгредієнти.
- Верх запіканки змащуємо рослинним маслом. Найпростіше зробити це силіконової пензликом.
- Запікаємо страву при температурі 180 градусів протягом 40-50 хвилин.