Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна
- 1 склянка цукру
- 2 курячих яйця
- 1 склянка сметани
- 0,5 склянки родзинок
- 200 г вершкового масла
- 1 ч. л. розпушувача тесту
- 1 ч. л. ванільного цукру
Популярні новини зараз
Показати ще
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Приготування:
- Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати один з кращих і найбільш простих рецептів випічки вдома. Ароматний кекс на сметані з родзинками готувати дуже швидко і просто, він виходить м'яким, ніжним. Відмінно підійде до чаю, на святковий стіл або в якості подарунка.
- Для приготування цього дивовижного кексу нам знадобляться такі інгредієнти: борошно, яйця, сметана, цукор, родзинки, вершкове масло, розпушувач і ванільний цукор. Приступимо.
- Масло дістанемо з холодильника заздалегідь і дамо йому трохи розм'якнути. Після цього наріжемо його невеликими шматочками і викладемо в миску. Додамо цукор.
- За допомогою вилки добре змішаємо масло з цукром.
- Додаємо до масляно-цукрової маси яйця.
- Добре всі інгредієнти перемішуємо, додаємо ванільний цукор і розпушувач тіста. Знову перемішуємо всі інгредієнти.
- Додаємо сметану до решти інгредієнтів тіста.
- Родзинки миємо, обсушуємо паперовим рушником і викладаємо на тісто.
- Порціями викладаємо борошно, добре перемішуючи тісто після кожної порції доданої борошна.
- Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо отримане тісто у форму. Відправляємо форму з тістом в розігріту до 190 градусів в духовку на 40 хвилин. Готовність кексу на сметані з родзинками перевіряємо дерев'яною шашличною шпажкою, проткнувши центр кексу нею, якщо шпажка буде сухою - кекс готовий. Дістаємо кекс з духовки і даємо йому охолонути у формі.
- Запашний, рум'яний і дуже повітряний сметанний кекс з родзинками подаємо до чаю, кави. Відмінно поєднується з теплим молоком. Приємного апетиту!