Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
350 г рису басматі
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
1 кокос
250 мл натурального йогурту
1 ст. л. родзинок
1 ст. л. кешью
1 лайм
100 г борошна
1 яйце
6 ст. л. цукру
50 г вершкового масла
50 г топленого масла
3 шт. насіння кардамону
1 ч. л. меленого імбиру
щіпка солі
Приготування:
1. Рис промиваємо і замочуємо в теплій воді на пару годин. Родзинки теж замочуємо.
2. В кокосі робимо отвір і виливаємо рідину. Проціджуємо її і переливаємо в сотейник. Додаємо 2 ст. л. цукру і перемішуємо до розчинення. Кокос розколюємо навпіл. Половину м'якоті натираємо на дрібній тертці.
3. Сотейник ставимо на невеликий вогонь, додаємо імбир, кардамон, вершкове масло і тертий кокос. Варимо все це близько години, помішуючи і підливаючи воду. За 5 хвилин до готовності натираємо цедру лайма і перемішуємо. Знімаємо з вогню і виймаємо кардамон.
4. Зливаємо воду з рису, кладемо його в блендер. Додаємо яйце і йогурт. Подрібнюємо рис до однорідності. Додаємо 2 ст. л. цукру і сіль, включаємо блендер і додаючи борошно змішуємо.
5. Смажимо тонкі млинці на топленому маслі.
6. В начинку додаємо родзинки і подрібнені кешью, перемішуємо.
7. Готову начинку кладемо на млинець, згортаємо його трубочкою.
8. У сотейник вичавлюємо сік з лайму, додаємо 2 ст. л. цукру і варимо сироп. Із залишків кокоса робимо стружку.
9. Готові млинчики поливаємо сиропом і посипаємо стружкою.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт супу з нуту і брокколі.