Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порції: 8
Інгредієнти:
200 г борошна
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
100 г вершкового масла
5 ст. л. води
2 груші
15 мл лимонного соку
100 г меду
2 яйця
кориця за смаком
молодий мигдаль за смаком
гвоздика за смаком
Приготування:
1. Робимо листкове рубане тісто. На дошці ножем ріжемо холодне масло на дрібні кубики. Робимо колодязь і заливаємо туди крижану воду і швидко замішуємо тісто. На присипаній борошном поверхні розкачуємо тісто. Укладаємо у форму і ставимо на 15 хвилин у морозильник.
2. Груші нарізаємо тонкими шматочками. Охолоджене тісто виймаємо, робимо багато проколів виделкою, викладаємо фрукти. Відправляємо на 20 хвилин в попередньо розігріту до 200 градусів духовку.
3. Для соусу розбиваємо 2 яйця, додаємо сік половини лимона, 2 ст. л. борошна, 1 ч. л. кориці, гвоздику і добре перемішуємо. Додаємо мед і, помішуючи доводимо до однорідності.
4. Через 20 хвилин дістаємо з духовки і заливаємо груші соусом. Зверху присипаємо меленими горіхами. Готуємо 40 хвилин в духовці, розігрітій до 160 градусів.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт сочевиці з морквою і картоплею в сметані.