Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година 20 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
1 капуста
Відключення газу у серпні: українцям радять готуватися
Польша почала депортувати українців: вдома відразу чекає ТЦК
Салат-літо за 5 хвилин: рецепт з огірками та яйцями, який підкорив смакові рецептори (і серце теж)
Ухилянтів дістануть у власних домівках: що почали робити ТЦК
50 мл оливокового масла
2 яйця
270 г вершкового масла
400 мл молока
1,5 ст. л. солі
500 г борошна
2 ст. л. цукру
22 г дріжджів
Приготування:
1. Змішуємо борошно і пів ст. л. солі з цукром і дріжджами. Руками змішуємо суміш з 250 г вершкового масла до стану крихти. Додаємо 250 мл молока і замішуємо тісто. Залишаємо його в теплі на 40 хвилин, щоб тісто піднялося.
2. Дрібно нарізаємо капусту, перемішуємо її зі ст. л. солі, заливаємо окропом, даємо постояти 10 хвилин, зливаємо воду. У глибокій сковороді тушкуємо капусту на суміші оливкової олії і вершкового масла. Тушкуємо на сильному вогні 10 хвилин, після чого додаємо півсклянки молока і зменшуємо вогонь до слабкого. Тушкуємо ще 20 хвилин, постійно помішуючи і підсолюючи за смаком.
3. Варимо 2 яйця. Тісто розгортаємо в тонкі пласти.
4. Викладаємо на деко тонкий пласт тіста і поверх нього розподіляємо тушковану капусту і подрібнені яйця. Зверху накриваємо іншим пластом тіста. Виделкою проробляємо дірочки.
5. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо пиріг 30 хвилин до золотистої скоринки.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт сирного пирога з шоколадом.