Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порції: 6
Інгредієнти:
300 г білої квасолі
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
3 г свинячих копчених ковбасок
500 г червоного солодкого перцю
2 головки цибулі
1 г лаврового листа
1,5 ч. л. меленого червоного перцю
2 ст. л. томатного пюре
4 зубчики часнику
1 ч. л. меленого кмину
⅓ ч. л. сушеного майорану
сіль за смаком
4 ст. л. рослинного масла
Приготування:
1. Квасолю замочуємо на ніч, а потім варимо з лавровим листом, не доводячи до повної готовності.
2. У глибокій важкій сковороді пасеруємо подрібнену цибулю приблизно 2 хвилини, потім додаємо 2 зубчики часнику і пасеруємо ще 1 хвилину.
3. До цибулі і часнику додаємо томатне пюре, насипаємо червоний перець і активно перемішуємо, продовжуючи смажити 1 хвилину. Потім вливаємо 2 склянки квасоляного відвару і доводимо до кипіння.
4. У киплячу суміш кидаємо ковбаски і готуємо на сильному вогні 1-2 хвилини, постійно помішуючи. Додаємо до ковбасок квасолю, перемішуємо, заправляємо кмином і майораном і ставимо в духовку тушкувати на повільному вогні протягом години.
5. Тим часом на сковороді обсмажуємо 2 зубчики часнику. Через 1-2 хвилини додаємо перець і обсмажуємо приблизно 4 хвилини.
6. Коли квасоля почне розварюватися додаємо болгарський перець і продовжуємо готувати до повної готовності.
7. Готовий гуляш виймаємо з духовки, приправляємо за смаком і даємо постояти 10-15 хвилин.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт локшина з куркою, овочами і соєвим соусом.