Час підготовки: 30 хвилин
Час приготування: 1 година
Порції: 8
Інгредієнти:
Для печива:
150 р простий борошна, просіяти
75 р масла, охолодити
60 г цукрова пудра
1 яєчний жовток
Для начинки:
225 г мигдалю
120 г масла
120 г цукрової пудри
4 ст. л. молока
Приготовление:
1. Розігріваємо духовку до 190 градусів. Для приготування печива поміщаємо борошно, масло і цукор разом в кухонний комбайн і збиваємо, поки консистенція не буде нагадувати сухарі. Додаємо яєчний жовток і 2 ч. л холодної води і перемішуємо до тих пір, поки тісто не стане однорідним. Розкачуємо тісто товщиною до 5 мм
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
2. Використовуючи пальці викладаємо тісто у форму заходячи на боки. Накриваємо плівкою і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.
3. Видаляємо плівку і проколюємо печиво з допомогою виделки. Кладемо папір для випічки і випікаємо 15 хвилин. Видаляємо папір і повертаємо в духовку на 3-4 хвилини.
4. Щоб зробити начинку, підсмажуємо мигдаль в сухій сковороді на середньому вогні протягом 2-3 хвилин, поки він не стане світло-золотистим, уважно стежачи за ним. Висипаємо його в миску.
5. Кладемо масло, цукор і молоко в сковорідку на середньому вогні. Коли цукор розчиниться, а масло розтане, доводимо до кипіння й тушкуємо протягом 1 хвилини. Додаємо мигдаль і добре перемішуємо. Далі виливаємо у форму з основою.
6. Випікаємо протягом 15-20 хвилин, поки не досягнемо золотисто-коричневого кольору. Виймаємо з печі і залишаємо для охолодження. Подавати можна теплим або холодним.
На порталі Знай.иа ви також можете знайти рецепт молочного супу з пшоном.