Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порції: 2
Інгредієнти:
2 червоних чилі
1 маленька червона цибуля
2½ см свіжого кореня імбиру
1 ст. л. рослинної або соняшникової олії
1 ч. л. чорного гірчичного зерна
½ ч. л. насіння пажитника
14 листків каррі, свіжі або сушені
½ ч. л. куркуми
½ ч. л. чорного перцю
250 г креветок
150 мл знежиреного кокосового молока
Для подачі:
лайм
нарізаний свіжий коріандр
свіжий варений рис басматі
Гороскоп на сьогодні, 19 квітня: субота непередбачуваних змін і несподіваних зустрічей
В українців "відіжмуть" землю, а ви і не знатимете – як убезпечити майно
Водіїв попередили про важливий документ: не подбаєте – готуйте валізу грошей
Мобілізація чоловіків предпенсійного віку: що роблять ТЦК з чоловіками 50+
Приготування:
1. У кухонному комбайні подрібнюємо чилі, цибулю і імбир з 3 ст. л. води в гладку пасту - вам, можливо, доведеться зішкребти її по боках.
2. Нагріваємо олію у важкій каструлі або сковороді вок. Потім кидаємо насіння гірчиці і пажитника, листя каррі і смажимо 10 секунд. Додаємо пасту, і готуємо протягом приблизно 5 хвилин.
3. Додаємо куркуму і перець і перемішуємо спеції на кілька секунд, перш ніж додати креветки. Вливаємо кокосове молоко і доводимо до кипіння, весь час помішуючи. Молоко буде приймати жовтий колір від куркуми. Готуємо протягом 1 хвилини, поки все не прогріється. Посипаємо свіжим коріандром і подаємо з рисом.
На порталі Знай.ua ви також можете знайти рецепт смажених креветок зі шпинатом і перцем.