Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порції: 30 шт
Інгредієнти:
250 г простого борошна
85 г меленого мигдалю
2 ч. л. меленого імбиру
1 ч. л. меленої кориці
½ ч. л. соди
200 мл чистого меду
1 лимон, дрібно натерта цедра
85 г масла
тертий мускатний горіх і чорний перець
1 ч. л. розпушувача
Для глазурі:
100 г цукру
1 яєчний білок
Без скандалів і бусиків: ТЦК переходять на нові правила мобілізації
Мобілізація наосліп: у ЗСУ розкритикували роботу ТЦК – що не так з набором новобранців
Всі посилки блокуватимуть: Нова пошта вводить жорсткі обмеження з червня
Нові поблажки для ухилянтів: знятися з розшуку можна без візиту до ТЦК
Приготування:
1. Змішуємо сухі інгредієнти у великій мисці. Нагріваємо мед і масло в сковороді на повільному вогні до тих пір, поки масло не розплавиться, а потім вливаємо в борошно разом з лимонною цедрою. Накриваємо і залишаємо.
2. Нагріваємо духовку до 180 градусів. Використовуючи руки, робимо близько 30 кульок, кожен шириною 3 см, потім злегка згладжуємо кожен диск. Поділяємо пряники між двома піддонами для випічки, викладеними пергаментом для випічки, залишаючи місце для їх розширення. Випікаємо 15 хвилин, потім охолоджуємо на противені.
3. Для глазурі, змішуємо цукрову глазур, яєчний білок і 1-2 столові ложки води, щоб сформувати гладку, рідку консистенцію. Занурюємо верхню частину кожного пряника в глазур. Залишаємо висихати в теплому місці.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт крабовою брускетта.