Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порції: 8
Інгредієнти:
4 яйця
100 г золотого цукру
500 г маскарпоне
100 мл ірландського вершкового лікеру
300 мл міцної кави
175 г печива для тірамісу
25 г темного шоколаду
2 ч. л. какао-порошку
Польща змінила правила в'їзду для українців
Школи змінюють правила: що чекає на учнів та батьків з 1 вересня 2025 року
Пенсіонерам оновлять систему виплат: що буде з надбавками
"Території не повернемо": українців закликали готуватися до другої війни
Приготування:
1. Відокремлюємо яєчні білки і жовтки на дві великі чаші. Збиваємо білки. Додаємо цукор в жовтки і знову збиваємо до густої і пінної консистенції - це займе близько 5 хвилин. Збиваємо маскарпоне і вершковий лікер в яєчні жовтки. Обережно додаємо білки в суміш маскарпонов з великою металевою ложкою, щоб зберегти якомога більше повітря.
2. Беремо неглибоке блюдо (наше було 20 x 15 см). Виливаємо кави в неглибоке блюдо і занурюємо кілька печеньок за один раз, потримавши їх протягом декількох секунд, поки вони не будуть добре змащені. Викладаємо їх на блюдо, до половини, потім рівномірно розподіляємо половину вершковою суміші. Використовуючи грубу бік терки, натераем більшу частину шоколаду, потім повторюємо шар печива і крему.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт пирога "навпаки" з ананасами.