Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10-30 хвилин
Порції: 1
Інгредієнти:
Для морського окуня:
½ філе морського окуня
сіль і мелений чорний перець
1 ст. л. оливкової олії
½ лимона, тільки сік
Для кремового цибулі-порею:
25 г масла
1 цибулю-порей, нарізаний колами
75 мл подвійних вершків
Для томатного і грибного соусу:
1 ст. л. оливкової олії
1 зубчик часнику, дрібно нарізаний
85 г диких грибів, таких як устриця, лисички
1 помідор, нарізаний
½ лимона
Приготування:
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
2. Для морського окуня, добре змащуємо рибу з сіллю і свіжозамороженої чорним перцем і кладемо на деко. Поливаємо оливковою олією і лимонним соком і запікаємо в духовці протягом 6-8 хвилин або до готовності.
3. Для кремового цибулі-порею, нагріваємо олію на сковороді і обережно обсмажуємо цибулю-порей на п'ять хвилин, поки він не почнуть пом'якшуватися.
4. Додаємо вершки і тушкуємо близько 4-5 хвилин, поки цибуля не стане м'яким, а крем трохи зменшиться.
5. Для томатного і грибного соусу нагріваємо олію на сковороді і обережно обсмажуємо часник і гриби протягом 4-5 хвилин. Додаємо помідори й тушкуємо ще 3-4 хвилини. В кінці приготування перемішуємо в лимонному соку.
6. Щоб родавать, наливаємо кремовий цибулю-порей в центр сервіровочної тарілки. Кладемо смаженого окуня зверху.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт торта з солодкої картоплі.