Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порції: 1
Інгредієнти:
Для морського окуня:
170 г філе морського окуня
Для картоплі:
15 г масла
55 г картоплі, нарізаний 2 см завтовшки
шпинат
Для лука:
15 г масла
2 цибулі-шалот
1 ст. л. лимонного цукру
2 ст. л. червоного вина
Для соусу:
55 г панчетти
150 мл червоного вина
1 ст. л. лимонного цукру
Приготування:
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
1. Розігріваємо духовку до 220 градусів.
2. Для морського окуна нагріваємо жаростійку сковорідку, потім поміщаємо рибу, шкірою вниз, і смажимо протягом двох хвилин. Переміщаємо в духовку і підсмажуємо протягом 5-10 хвилин або до готовності.
3. Для картоплі розтоплюємо масло на великій сковороді, а коли расплавите, додаємо картоплю і обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо шпинат до картоплі і смажимо до тих пір, поки шпинат не зів'яне.
4. Щоб зробити лук-шалот, розтоплюємо масло в маленькій каструлі і відразу вспенив, додаємо цибулю-шалот, цукор і вино. Поміщаємо в духовку на 10 хвилин.
5. Для соусу поміщаємо панчетту в сковорідку і обсмажуємо на 3-4 хвилини, додаємо червоне вино і цукор у каструлю і тушкуємо протягом 4-5 хвилин.
6. Для подачі, кладемо картоплю і цибулю-шалот на нагріту тарілку, зверху з рибою і виливаємо соус.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт вівсяної каші з віскі і медом.