Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин - 1 годину
Порції: 2
Інгредієнти:
Для лосося:
2 філе лосося (приблизно 250 г)
2 цибулини
1 ч. л. чорного перцю
2½ ч. л. соку лайма
2 ч. л. морські сольові пластівці
Для салату:
3 ст. л. гарбузового насіння
100 г крес-салату
1 ч. л. яблучного оцту
1 маленький стиглий авокадо
1 ст. л. ріпакова олія холодного віджиму
1 ч. л. морської солі
Приготування:
Без скандалів і бусиків: ТЦК переходять на нові правила мобілізації
Не чекайте запрошення: українцям можуть суттєво підвищити пенсію – що потрібно встигнути
Чоловікам після 50 приготуватися: кого мобілізують уже з червня
За мобілізацію можна не перейматися: кого не чіпатиме ТЦК цього літа
1. Поміщаємо філе лосося в маленьку сковорідку і накриваємо холодною водою з крана. Додаємо зелений лук і перчинки, сік лайма і посипаємо сіллю, потім доводимо до кипіння. Потім виймаємо філе з рідини і залишаємо повністю охолонути, що може тривати до 1 години.
2. Обсмажуємо насіння гарбуза, кинувши їх у суху, важку сковорідку на варильній панелі.
3. Коли ви будете готові об'єднати лосось з салатом, кладемо крес-салат у велику дрібну тарілку, посипаємо оцтом. Тепер додаємо лосось, видаливши шкіру і розриваючи рибу на шматочки.
4. Розрізаємо вдвічі авокадо і видаляємо кістки, потім додаємо на лосось і крес-салат. Поливаємо масло над салатом, посипаємо сіллю і половиною підсмажених насіння гарбуза і обережно перемішуємо.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт домашніх крекерів.