Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин-1 годину
Порції: 1 торт

Інгредієнти:

Для торта:
300 г шоколаду
225 г цукру
175 мл киплячої води
225 г солоного масла, нарізати кубиками, плюс додатково для змащування
6 яєць
1 ч. л. розчинної кави
2 ч. л. екстракту ванілі
Для крему:
200 мл вершків
255 г літніх ягід
1 ст. л. шоколаду, тертий
цукрова пудра

Приготування:

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

2. Для торта, і змащуємо форму для випічки викладаємо 23 см пергаментом.

3. Змішуємо шоколад і цукор в кухонному комбайні до утворення дрібного порошку. Додаємо киплячу воду, масло, яєчні жовтки, кавовий порошок і ванільний екстракт і збиваємо до однорідності.

4. У чистій мисці збиваємо яєчні білки до появи жорстких піків при видаленні віночка, потім, використовуючи металеву ложку, акуратно додаємо шоколадну суміш.

5. Виливаємо суміш у готову форму і запікаємо протягом 45-55 хвилин.

6. Виймаємо пиріг з духовки і даємо охолонути у формі, потім ставимо в холодильник на 2-3 години.

7. Щоб подавати, виймаємо пиріг з форми і поміщаємо на сервірувальну тарілку або підставку для торта, поливаємо зверху кремом, потім прикрашаємо ягодами.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт лосося Веллінгтона.