Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин-1 годину
Порції: 1 торт
Інгредієнти:
Для торта:
300 г шоколаду
225 г цукру
175 мл киплячої води
225 г солоного масла, нарізати кубиками, плюс додатково для змащування
6 яєць
1 ч. л. розчинної кави
2 ч. л. екстракту ванілі
Для крему:
200 мл вершків
255 г літніх ягід
1 ст. л. шоколаду, тертий
цукрова пудра
Приготування:
Гороскоп на сьогодні 6 квітня готує багато сюрпризів: увага, сварки та гроші
"Доставка до ТЦК ще швидше...": експерт відповів, що загрожує школам, лікарням та медичним центрам в Україні
Вимоги до стажу зменшили вдвічі: хто вийде на пенсію раніше
Пенсіонери звільняються від комунальних платежів: хто має право не платити жодної копійки
1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
2. Для торта, і змащуємо форму для випічки викладаємо 23 см пергаментом.
3. Змішуємо шоколад і цукор в кухонному комбайні до утворення дрібного порошку. Додаємо киплячу воду, масло, яєчні жовтки, кавовий порошок і ванільний екстракт і збиваємо до однорідності.
4. У чистій мисці збиваємо яєчні білки до появи жорстких піків при видаленні віночка, потім, використовуючи металеву ложку, акуратно додаємо шоколадну суміш.
5. Виливаємо суміш у готову форму і запікаємо протягом 45-55 хвилин.
6. Виймаємо пиріг з духовки і даємо охолонути у формі, потім ставимо в холодильник на 2-3 години.
7. Щоб подавати, виймаємо пиріг з форми і поміщаємо на сервірувальну тарілку або підставку для торта, поливаємо зверху кремом, потім прикрашаємо ягодами.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт лосося Веллінгтона.