Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10-30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
1 ст. л. сушених білих грибів
2 ст. л. оливкової олії
1 цибулю, нарізану
2 зубчики часнику, дрібно нарізані
225 г каштанових грибів, нарізані
350 г рису
150 мл сухого білого вина
1,2 літра гарячого овочевого бульйону
2 ст. л. нарізаної свіжої петрушки
25 г масла
сіль і мелений чорний перець
свіжий тертий пармезан (або подібний вегетаріанський сир твердий)
Приготування:
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
1. Замочуємо гриби в гарячій воді на 10 хвилин, потім добре просушуємо. Нагріваємо олію у великій, важкій каструлі і додаємо цибулю і часник. Обсмажуємо на м'якому вогні протягом 2-3 хвилин. Додаємо каштанові гриби і обсмажуємо ще 2-3 хвилини.
2. Перемішуємо в рисі та олії. Вливаємо вино і кип'ятити, помішуючи, поки рідина не буде поглинена. Додаємо ще одну партію і тушкуємо, знову помішуючи, поки рідина не буде поглинена. Продовжуємо додавати бульйон таким чином, поки вся рідина не буде поглинена, а рис буде пухким і ніжним.
3. Грубо нарізаємо просочені білі гриби і помішуємо в різотто разом з петрушкою, маслом і сіллю і перцем. Подаємо зі свіжим тертим пармезаном.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт кукурудзяних оладок з беконом.