Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порції: 8
Інгредієнти:
300 мл вершків
300 мл молока
1 ванільний стручок
6 великих яєчних жовтків
500 г стиглої полуниці
1 дуже стиглий банан
Приготування:
Гороскоп на 12 березня: чому середа може стати найгіршим днем для деяких знаків Зодіаку
Проїзд у громадському транспорті буде безкоштовним для всіх: де запровадять нові правила
Українців відправлять у "тарифний нокаут": до чого готуватися після скасування мораторію
В Україні кардинально змінюють пенсійні правила: які періоди не зарахують до стажу з 2025 року
1. Наливаємо вершки і молоко у велику каструлю і перемішуємо в ванільному стручку і насінні. Доводимо до кипіння, потім відразу вимикаємо вогонь.
2. Збиваємо яєчні жовтки у великій мисці, потім збиваємо в вершках і молоці. При ретельному об'єднання повертаємо рідину в каструлю і встановлюємо її на дуже низьку температуру.
3. Варимо близько 5 хвилин, постійно помішуючи, поки заварний крем не стане досить товстим, щоб покрити спинку ложки. Важливо переконатися, що суміш не перегрівається.
4. Знімаємо каструлю з вогню, видаляємо ванільний стручок і заливаємо заварний крем в чисту миску. Накриваємо поверхню плівкою для фіксації шкіри, залишаємо охолонути.
5. Кладемо полуницю і банан в кухонний комбайн і змішати з пюре. Поміщаємо охолоджений крем і пюре в попередньо охолоджене морозиво. Заморожуємо в морозильнику.
6. Виймаємо з морозилки і залишаємо стояти при кімнатній температурі протягом 5-10 хвилин перед подачею на стіл.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт пряних курячих шашличків.