Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
300 г рису
170 мл кокосового молока
170 мл бульйону
сіль, за смаком
цукор, за смаком
перець, за смаком
Приготування:
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року
Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
1. Вимиваємо рис добре під холодною проточною водою, щоб видалити зайвий крохмаль і переносимо в каструлю з щільною кришкою.
2. Змішуємо кокосове молоко і бульйон разом і виливаємо його на промитий рис.
3. Накриваємо каструлю кришкою і кип'ятимо на високій температурі.
4. Після енергійного кипіння, робимо низьку температуру, прикриваємо кришкою і даємо варитися 10 хвилин або до тих пір, поки рівень води не стане таким же, як верхня частина рису.
5. У цей момент повністю вимикаємо вогонь і даємо йому відпочити ще на 10 хвилин. Використовуємо дерев'яну ложку, щоб розпушити рис перед подачею на стіл. Додаємо сіль, цукор і перець за смаком.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт домашнього часникового хліба.