Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин - 1 годину
Порції: 6-8

Інгрідієнти:

1 великий апельсин
3 лимона
12 гвоздик
2 клементини
2 х 750 мл пляшки червоного вина
2 палички кориці
150 г цукру

коньяк (за бажанням)

Популярні новини зараз

Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати

Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім

Показати ще

Приготування:

1. Обережно очищаємо шкірку від апельсина і лимонів, використовуючи овочевий очищувач. Видавлюємо сік.

2. Вставляємо гвоздику в клемнтин.

3. Наливаємо вино, холодну воду, цитрусову шкірку і сік у велику каструлю, на важкій основі. Додаємо сактумы з гвоздикою і палички кориці. Доводимо суміш до кипіння, потім зменшуємо тепло до тих пір, поки суміш не стане киплячої, накриваємо каструлю кришкою і продовжуємо варити близько 1 години. Повільно перемішуємо цукор під час приготування, поки глінтвейн не подсластится по вашому смаку (вам може не знадобитися весь цукор).

4. Проціджуємо глінтвейн і подаємо в чашках.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт яєць Бенедикт.