Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгрідієнти:
Для пельменів:
200 г борошна
225 г рікотти
3 яєчних жовтка
30 г пармезану, натерти
щіпка тертого мускатного горіха
сіль і мелений чорний перець
Для соусу:
6 ст. л. оливкової олії
3 зубчики часнику, очищені, нарізані товстими скибочками
1 чилі, нарізати
2 х 400 г консервованих сливових томатів
кілька листків базиліка
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Приготування:
1. Змішуємо борошно, рікотту, яєчні жовтки, пармезан, мускатний горіх і приправу разом у великій мисці, щоб сформувати м'яке вологе тісто.
2. Викладаємо суміш на робочу поверхню і місимо протягом 3-5 хвилин. Розкачуємо тісто в довгу тонку форму ковбаси, потім нарізаємо пельмені довжиною близько 2 см.
3. Варимо пельмені протягом 3-4 хвилин у великій каструлі в солоній киплячій водою.
4. У той же час для соусу нагріваємо оливкову олію на сковороді і обсмажуємо часник і чилі протягом однієї хвилини, потім знімаємо сковороду з вогню і додаємо помідори.
5. Повертаємо її на вогонь, доводимо до кипіння й тушкуємо протягом п'яти хвилин.
6. Виймаємо пельмені з каструлі з допомогою щілинної ложки і додаємо їх в томатний соус.
7. Для подачі, викладаємо пельмені ложкою на сервірувальну тарілку і посипаємо листям базиліка.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт запеченої риби з картоплею, лимоном і в'яленими томатами.