Цей овоч найпопулярніший завдяки своєму ніжному смаку і низькій калорійності. Кабачок добре переносить термообробку і зберігає максимум смаку та корисних речовин.
З кабачками готують багато заготовок на зиму, адже такі страви стануть відмінним доповненням до будь-якого гарніру.
Салат з кабачків на зиму "Пальчики оближеш"
Необхідно замінити: Vodafone зробили важливе оголошення для абонентів
Повістка змусить йти до ТЦК, а не у суд: в ухилянтів відібрали останню лазівку
Київстар скасовує популярний пільговий тариф: яку альтернативу пропонує, зокрема, пенсіонерам
Приготуйте документи: нові правила ідентифікації для пенсіонерів
Інгредієнти на 5 банок по 0,5:
-кабачкі - 1,2 кг;
- помідори - 600 гр;
- морква - 400 гр;
- цибуля - 400 гр;
- перець солодкий - 300 гр;
- рослинне масло - 150 мл;
- томатна паста - 100 гр;
- цукор - 50 г;
- сіль - 1 ст.л .;
- оцет яблучний - 2 ст.л .;
- часник - 20 гр;
- петрушка - 3 гілочки;
- перець чорний мелений - 0,5 ч.л.
Як готувати:
1.Помить і почистити. Наріжте цибулю півкільцями, моркву натріть на крупній тертці, кабачки, перець і помідори наріжте кубиками.
2. У глибоку каструлю налити 150 мл рослинного масла і нагріти. Викласти нарізану цибулю і протушкувати 15 хвилин, періодично помішуючи. Після цього викласти моркву і тушкувати 10 хвилин. Щоб овочі швидше розм'якшилися, можете прикрити їх кришкою.
3. Додайте в каструлю нарізаний перець, тушкуйте 10 хвилин. Потім додайте помідори. Якщо у плодів товста шкірка, то її бажано попередньо зняти. Гасіть овочі ще 10 хвилин. Додайте приправи - цукор і сіль, тільки кам'яну без йоду. Перемішайте салат і додайте томатну пасту, тушкуйте все разом 15 хвилин.
4. Викладіть в каструлю нарізаний кабачок. Перемішайте і тушкуйте ще 15 хвилин і періодично помішуйте. Слідкуйте за готовністю кабачків, щоб ви їх не переварили. Додайте роздавлений часник і дрібно нарізану петрушку. Протушкувати все разом ще 5 хвилин, після цього додайте яблучний оцет, тушкуйте ще 2 хвилини і вимкніть вогонь.
5. Простерилизуйте банки і кришки. Викладіть готовий салат в банки і закатати кришками. Переверніть банки догори дном, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження. Після цього салат можна переносити в темне і прохолодне місце.
Салат з кабачків по-корейськи на зиму
Складові:
-кабачкі - 2,5 кг;
- морква - 1 кг;
- цибуля - 1/2 кг;
- болгарський перець - 1/2 кг;
- часник - 200 гр;
- рослинне масло - 250 мл;
- оцет 9% - 150 мл;
- сіль - 2 ст. л .;
- цукор - 3/4 склянки (200 гр.);
- приправа для моркви по-корейськи - 20 гр.
Приготування:
1.Помить і почистити овочі. Натерти моркву. За бажанням, так само можна натерти і кабачки. Або ж наріжте їх кубиками. Болгарський перець наріжте кубиками або тоненькими смужками, а цибулю - півкільцями.
2. Нарізані овочі викладіть в глибоку миску. Дрібно нарізати часник і додайте до овочів, вилийте оцет, додайте сіль, цукор і приправу для моркви по-корейськи. Приправу можна замінити на суміш з меленого червоного перцю і коріандру. Нагрійте масло і додайте його гарячим до салату. Добре перемішайте всі овочі, це можна робити навіть руками. Накрийте миску і залиште маринуватися салат на 3 години в холодильнику.
3. Викладіть салат в банки і поставте в каструлю з теплою водою. Воду доведіть до кипіння і стерилізують 15-40 хвилин, в залежності від розміру банок. Кришки простерилизуйте окремо.
Нагадаємо, рецепт супу з брокколі, який сподобається навіть тим, хто не любить овочі.
Як повідомляв портал "Знай.uа", цей рецепт сальси - справжня спокуса. Свіжа, корисна, з низьким вмістом жиру і приготована за один крок.
Також Знай.uа" писав, рецепт смачних печених яблук з горіхами.