Час підготовки: менше 30 хвилин
Час готування: 10 хвилин
Порції: 2
Інгрідієнти:
400 г консервованої карамелі
100 г несолоного масла
½ ч. л. солі
3 ст. л. рому (необов'язково)
Приготування:
Популярні новини зараз
Показати ще
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
- Спочатку простерилизуем банки для варення. Вимиваємо банки в мильній воді і промиваємо їх чистою теплою водою. Даємо висохнути, перевернувши догори в духовці, встановленої на 140 градусів. Залишаємо їх там, принаймні, півгодини, поки робимо солону карамель.
- Нагріваємо консервированую молочну карамель, масло і 8 ст. л. води в каструлі і доводимо до кипіння. Розмішуємо, поки карамель не розчиниться. Додаємо сіль і ром (при використанні), перемішуємо, потім залишаємо злегка охолонути.
- Вылеваем все в стерилізовану банку. Солону карамель можна буде тримати в холодильнику протягом 1 тижня.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт мигдалевого тарта.