Час підготовки: менше 30 хвилин
Час готування: 10 хвилин
Порції: 2

Інгрідієнти:

400 г консервованої карамелі
100 г несолоного масла
½ ч. л. солі
3 ст. л. рому (необов'язково)

Приготування:

Популярні новини зараз

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Показати ще
  1. Спочатку простерилизуем банки для варення. Вимиваємо банки в мильній воді і промиваємо їх чистою теплою водою. Даємо висохнути, перевернувши догори в духовці, встановленої на 140 градусів. Залишаємо їх там, принаймні, півгодини, поки робимо солону карамель.
  2. Нагріваємо консервированую молочну карамель, масло і 8 ст. л. води в каструлі і доводимо до кипіння. Розмішуємо, поки карамель не розчиниться. Додаємо сіль і ром (при використанні), перемішуємо, потім залишаємо злегка охолонути.
  3. Вылеваем все в стерилізовану банку. Солону карамель можна буде тримати в холодильнику протягом 1 тижня.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт мигдалевого тарта.