Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порції: 2

Інгрідієнти:
2 борошняних картоплі
оливкова олія
морська сіль


Для рибного соусу:
2 копчених скумбрії або філе форелі
1 ст. л. свіжої петрушки або цибулі
2 головки тертого сиру чеддер
1 ч. л. гарячого хрону або англійської гірчиці
2 великих ручки з маслом
морська сіль і мелений чорний перець
Для соусу з вершковим сиром:
150 г вершкового сиру
1 ст. л. каррі пасти
4 цибулини, нарізати
1 огірок нарізати кубиками
1-2 стиглих помідора, нарізати
м'ята або листя коріандру, дрібно нарізати
лимонний сік або сік лайма
морська сіль і мелений чорний перець

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Приготування:

1. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
2. Добре вимиваємо картопля, висушуємо і кілька разів проколюємо виделкою. Виливаємо трохи оливкової олії в руки і натираємо картоплю, потім додаємо морської солі, яка повинна прилипати до олії. Поміщаємо в духовку і випікаємо протягом 1,5 години, в залежності від розміру картоплі. Після запікання картопля має бути золотисто-коричневою і хрусткою на зовнішній стороні. Подаємо картоплю з великою кількістю солоного масла або пробуємо один з наповнювачів нижче.
3. Розрізаємо печену картоплю навпіл і виделкою витягуємо м'якоть. Солимо форель і додаємо петрушку або цибулю, три чверті сиру, хрін або гірчицю, масло і перемішуємо з картопляної м'якоттю. Приправляємо за смаком сіллю і свіжомеленим чорним перцем.
4. Для начинки з вершкового сиру змішуємо всі інгредієнти вершкового сиру і приправляємо за смаком, сіллю і перцем.
5. Розрізаємо приготовану картоплю і готовим соусом поливаємо зверху: він буде танути і прекрасно доповнювати картоплю.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт швейцарського сирного фондю.