Традиційний грушевий пиріг з імбиром та ромом. Дуже смачний десерт з морозивом або ж чудове доповнення до чаювання.
Інгредієнти:
Для приготування груш:
• 50 г цукру
• 50г масла (нарізати)
• 1 ст.л. темного рому
• 1 ст.л. імбиру (натерти)
• 2 великі груші (зрілі, але тверді)
Для приготування тіста:
• 2 великих яйця
• 125г масла
• 125 г цукру
• 125 г муки
• 1 ч. л розпушувача
• 1 ч. л імбиру
• ½ ч. л гвоздики
Приготування:
Виріжте кола з паперу для випікання та змастіть їх маслом.
Тепер перейдемо до приготування карамелі, розплавте цукор у маленькій глибокій каструлі на маленькому вогні до золотистого кольору, помішуючи тільки один раз, коли більша частина цукру розтане. Додайте масло та помішуйте дерев'яною ложкою, аж до розтоплення. Зніміть каструлю з вогню, додайте ром та імбир, поки соус не стане однорідним. Залиште карамель на 15-20 хвилин для охолодження. Поставте деко для випікання в духовку, щоб воно розігрілося.
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Поки карамель охолоджується, очистіть груші, наріжте на четвертинки і кожну чверть на 3-4 довгі скибочки. Помістіть шматочки груші в карамель і викладіть на деко у формі вітряка.
Для тіста змішайте всі інгредієнти і перемішайте до однорідної маси. Обережно викладіть суміш на груші. Випікайте протягом 35-40 хвилин або до тих пір, поки пиріг добре не підніметься.
Наріжте та подавайте пиріг теплим з морозивом, як десерт або самостійно, як доповнення до чаю. Смачного!
Як повідомляв "Знай.ua" існує смачний рецепт лимонної пасти зі шпинатом.