Мало хто уявляє собі домашню консервацію без компотів, адже тільки так можна насолодитися напоєм із сезонних фруктів та ягід узимку. Зокрема господині часто готують його саме з вишні.
Вишня має яскраво виражений смак, тому компоти із цієї ягідки виходять дуже насичені. Зберігати його можна за кімнатної температури, краще в темному місці.
Інгредієнти на 3-літрову банку:
- вишня – 500-700 гр.
- цукор - 250 гр.
- вода – 2,5 л.
Як закрити компот:
Вишню перебрати, листочки, гілочки, пошкоджені ягоди видалити. Відібрані ягоди промити холодною водою, кісточки не видаляємо. Банки попередньо добре промити та просушити. Кришки стерилізуємо в окропі, 2-3 хвилини.
Працюй або жебракуй: пенсіонерів поставили перед вибором
Київстар скасовує популярний пільговий тариф: яку альтернативу пропонує, зокрема, пенсіонерам
"Нафтогаз" дав час до 5 грудня: що має зробити кожен власник газових приладів
Українцям масово повертають гроші за комуналку: терміново перевірте усі квитанції
Кожну банку наповнити вишнею на 1/3 обсягу, можна трохи більше, тоді компот буде більш насиченим. У велику каструлю налити чисту воду, поставити на вогонь, довести до кипіння. Киплячою водою залити банки з вишнею нагору, прикрити кришкою і залишити на 5 хвилин.
Щоб банку не тріснула, наповнюйте її водою поступово, даючи можливість банку поступово прогрітися. Воду з банок акуратно злити в каструлю, прикрити банку кришкою. Вишневу воду поставити на вогонь, довести до кипіння, дати кілька хвилин залишити.
У кожну банку з вишнею додати цукор. Після того, як вода закипить вдруге, залити вишню із цукром до самого краю. Закриваємо кришками під ключ або закручуємо. Відразу ж перевернути банки дном нагору, закрити ковдрою і залишити до охолодження.
Нагадаємо, що приготуйте у вихідні товариш з яблуками та безе: традиційний український десерт підкорить серця з першого шматочка.
Раніше ми повідомляли, що прочищає кишечник і зміцнюємо імунітет: особливий рецепт каші з пшона та кабачків.
Також стало відомо, що може раки та пиво зайві? 5 незвичайних та смачних рецептів окрошки.