Українці напевно найбільші любителі сала в світі. Тому в нашій кухні існує безліч варіацій засолювання сала на будь-який смак.

Але пропонуємо вам рецепт засолювання сала перевірений часом, який точно сподобається всім. Приготування цього сала не займе у вас багато коштів і часу, але його смак точно вас потішить.

Засолювання сала, кадр з відео

Вам знадобиться:

- сало
- вода - 1 літр
- кухонна сіль - 1 стакан
- лавровий лист - 3-4 штуки
- перець горошком - за смаком
- ріпчаста цибуля - 1 штука
- часник - 3-4 зубчики
- чорний мелений перець.

Спосіб приготування:

Для початку вкладаємо сало в каструлю, а потім робимо розсіл. Для розсолу на літр води візьміть 1 склянку солі, 3-4 листочка лаврушки, перчик горошком і одну цибулину. Розсіл закип'ятити і через хвилинку заливаємо сало гарячим розсолом. Після цього ставимо його під гніт (під 3-х літрову банку з водою).

Нехай сало стоїть в теплі 3-4 дні. Потім виймаємо з розсолу, обтираємо насухо і натираємо часником давленим і посипаємо перчиком чорним меленим. Зберігати можна в морозилці. Смачного!

Фото: ТК "Домашня консервація: варення, заготовки"

Популярні новини зараз

Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше

Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію

Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе

Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі

Показати ще

Нагадаємо про найсмачніші мариновані гриби, як свіжі: рецепт прозорого маринаду. Маринад виходить чудовий, прозорий, як сльоза та дуже смачний.

Раніше ми повідомляли про швидкий рецепт сирного пирога з ягодами з лавашу: заощадите купу грошей, а десерт не відрізнять від ресторанного.

Також не зайвим буде рецепт ідеальної мойви, при приготуванні якої навіть посуд не забрудниш: добавки попросять усі.