Сезон полуниці триває, тому потрібно сміливо готувати все із цієї ранньої ягідки. Однак її застосування не обмежується лише десертами. З полуниці також можна зробити неймовірно смачний лікер.

Якщо є власний город, де вирощується полуниця, обов'язково залиште невелике відро на лікер, але й покупна теж підійде. Готується напій максимально просто, має тягучу та дуже приємну текстуру. Однак будьте готові до того, що лікер повинен добре настоятися протягом двох місяців, а кількість інгредієнтів можна змінювати за бажанням.

Полуниця. Фото: скрін youtube

Що знадобиться:

  • 3 кг ягід полуниці
  • 1,5 кг цукру
  • 500 мл очищеної води
  • 1 л горілки

Як приготувати:

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Відбираємо та промиваємо ягоди, а потім обсушуємо. Розрізаємо на 2-4 частини кожну полуничку, залежно від розміру. Складаємо у велику чисту ємність та заливаємо їх горілкою. Накриваємо все щільною кришкою і забираємо в темне місце на 2 тижні, не забуваючи щодня перемішувати.

Через зазначений час отриманий настій зливаємо в іншу банку, використовуючи якийсь фільтр (дрібне ситечко), а ягоди засипаємо цукром і знову прибираємо в темне місце знову на 2 тижні, не забуваємо струшувати.

Потім потрібно злити сироп, який у нас вийшов, у спиртовий настій, а ягоди залити водою та трохи прогріти. Після проціджування воду теж зливаємо через декілька шарів марлі і додаємо до основної маси рідини. Все добре перемішуємо, ще раз проціджуємо, розливаємо в пляшки і прибираємо ще на 2-3 тижні для настоювання.

Нагадаємо, домашнє часникове морозиво, смак якого неможливо забути: 10 хвилин і шедевр готовий