З приходом холодів хочеться все більше часу проводити під пледом і з гарячим чаєм. Але, щоб такі посиденьки були ще приємніше обов'язково потрібно запастися смаколиками до чаю.
Для тих, хто любить домашню випічку, але не хоче проводити багато часу на кухні ідеально підійде рецепт смачного цукрового печива. Незважаючи на те, що печиво цукрове, воно в міру солодке. До чаю або какао в самий раз. Цим рецептом поділилися на сайті "sovkusom".
Вам знадобиться:
Пшеничне борошно 270 г
Кефір 100 мл
Соняшникова олія 60 мл
Яйце 1 шт.
Цукор 75 г
Ванільний цукор 2-3 ч. л.
Сода 0,5 ч. л.
Сіль 1 дрібка
Спосіб приготування:
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську
На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття
Для початку збийте яйце з цукром і дрібкою солі. Влийте кефір і соняшникову олію, всипте соду, а також додайте ванільний цукор.
Після цього просійте борошно і поступово введіть в рідку суміш, постійно перемішуючи тісто. Воно повинно вийти м'яким і еластичним. Викладіть тісто на робочу поверхню, припорошену борошном. Розкачайте його в прямокутний або круглий пласт товщиною 1 см і посипте сумішшю зі звичайного і ванільного цукру.
Після пройдіться по тісту качалкою, щоб злегка втиснути в нього цукор. Розріжте пласт на квадратики довжиною 2 см. застеліть деко пергаментним папером і викладіть подушечки, залишаючи між ними невелику відстань.
Випікайте печиво 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного апетиту!
Раніше Знай писав, рецепт яскравого салату "Мандаринки" на новорічний стіл: замість обридлого олів'є і оселедця під шубою
Також Знай повідомляв, огірковий кетчуп, торт з попкорну і домашня карамель: 5 кращих рецептів 2021 року, які здивували всіх