Телеведуча і кулінарний блогер Тетяна Литвинова опублікувала в своєму Instagram відеорецепт солоної карамелі. Вона розповіла, що відносить цей рецепт до категорії "Все геніальне просто". Адже результат виходить дійсно цікавим! Здавалося б, непоєднувані і суперечливі інгредієнти — а якщо їх правильно поєднати, то вони викликають захват у кожного, хто їх спробує.
Солона карамель може бути топінгом до величезної кількості десертів. Вона підійде як до чізкейку або запіканці, так і до більш складним кулінарним вишукуванням.
Інгредієнт:
-
жирні вершки 30% -35% - 160-200 мл.,
-
цукор-200 гр.,
-
вода-60 мл.,
Популярні новини заразПодаткова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
-
морська сіль-0,5 ч. ложки,
-
злив. масло-40 гр.
Як приготувати солону карамель
Спочатку необхідно взяти сотейник. Ідеально, якщо дно посудини буде товстим, а стінки, високі. Спочатку налийте в сотейник воду, потім засипте цукор. Чому саме в такій послідовності? Тому що в цьому випадку цукор не потрапить на стінку, ка рівномірно розподілиться у воді.
Тепер треба відміряти вершки. Перед тим, як вливати їх в розтоплений цукор, вершки слід нагріти, але доводити до кипіння не варто. Можна зробити це в мікрохвильовій печі-так швидше.
Ставимо сотейник на середній вогонь і, не помішуючи, залишаємо в спокої. Але! З кухні нb ногою. Відвернетеся на іншу справу і все пропало!
Порада: карамель не заважайте лопаткою, а похитуйте сотейник з боку в бік. І ні в якому разі не пробуйте під час готування карамель! Отримайте опік! Через 15 хвилин, влити гарячі вершки. Якщо масу перетримати, вона буде гірчити, а це зовсім не бажано.
Після додавання вершків в сироп, у нас виходить вже карамель, але, щоб довести її до божественного смаку, нам знадобляться ще два інгредієнта. Так, м'яке вершкове масло, яке додасть карамелі шовковисту і вершкову текстуру. І сіль, друзі. Але! Чи не проста кухонна, а морська сіль.
Далі повертаємо сотейник з карамеллю на вогонь, додаємо сіль, масло і проварюємо хвилину, постійно помішуючи.
Солона домашня карамель готова. Її тепер потрібно перелити в скляну тару, дати добре охолонути їй і насолоджуватися смаком. Солону карамель, до слова, можна довго зберігати в холодильнику.
Нагадавши, Знай писав, що 1 жовтня в Києві вирішили приготувати найбільшу шаурму з фалафелем, яку тільки бачили в Україні - майже 30 метрів! Готували "гіганта" на Подолі, до роботи залучили десятки волонтерів.
Також Знай розповідав, як приготувати картоплю обсмажену в клярі.
Нещодавно Знай передавав, як приготувати смачні рогалики до чаю на своїй кухні.