Фаршировані перепелиними яйцями та сирокопченою ковбасою печериці — швидка та цікава страва. Вона не лише неймовірно апетитна, але красива. То ж на святковому столі виглядатиме просто чудово! Для приготування фаршированих печериць знадобиться лише 20 хвилин. Нижче описано рецепт на 2 порції.
Інгредієнти:
- Гриби (печериці, великі) - 6 шт.
- Цибулю білий - 1 шт.
- Ковбаса (сирокопчена) - 20 г
- Вершки (20%) - 50 мл
- Сир плавлений - 20 г
- Петрушка (кілька гілочок)
- Яйце перепелине - 6 шт.
- Масло рослинне (для смаження) - 10 г
- Сіль - 2 г
- Перець чорний (мелений) - 1 г
Приготування:
Капелюшки печериць очистити, відрізати ніжки. Посолити їх, поперчити та залишити маринуватися. Нарізати дрібно цибулю і ніжки грибів. Обсмажити на олії до рум'яного кольору. Додати вершки і слайс сиру. Посолити, поперчити.
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Тепер додати дрібно нарізану ковбасу і зелень. Перемішати та одразу зняти з вогню. Ковбаса і зелень не повинні тушкуватися, вони тільки повинні віддати свій аромат начинці. Остудити, начинити цією масою капелюшки. Зробити посередині поглиблення.
Вбити по перепелиному жовтку в центр кожного гриба. Запікати при 180°C протягом 10 хвилин. Прикрасити на свій смак. Для цього ідеально підійде бальзамічний крем, квадратики з болгарського перцю, слайси молодої моркви і гілочки розмарину. Якщо залишити трохи білка, вийде як ромашка у центрі гриба.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, мусака, човники і запіканка з баклажанів - топ-3 чудових варіанти для смачної вечері.
Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо.