Мариновані маслюки можна подати і до святкового столу, і до звичайного обіду. Завжди знайдуться любителі, які гідно їх оцінять. Крім того, смак домашніх грибів завжди набагато кращий магазинних.
Інгредієнти:
- гриби маслюки - 1 кг
- цибуля - 2 шт.
- сіль - 2 ст. л.
- цукор - 3 ст. л.
- вода - 2,5 л.
- чорний перець, коріандр, лавровий лист
- оцет - 3 ст л.
Приготування:
Маслюки перебираємо, миємо в холодній воді, зчищаємо верхній липкий шар. Якщо гриби дуже великі, то ріжемо навпіл. Маслюки заливаємо водою, щоб вона повністю покривала гриби, і ставимо на плиту. Як тільки закипить — воду зливаємо, заливаємо гриби чистою водою і варимо хвилин 10. Знімаємо піну, яка утворилася.
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Готуємо маринад. Наливаємо 2,5 літра води, додаємо 2 неповні столові ложки солі, 3 столові ложки цукру без гірки, дві цибулини, нарізані великими півкільцями або четвертинками, а також кілька горошин чорного перцю. Також в маринад за бажанням можна додати коріандр і лавровий лист. Маринад варимо хвилин 5, потім шумівкою перекладаємо в нього гриби.
Коли маринад знову закипить, знімаємо піну і варимо на середньому вогні 20 хв. Потім знімаємо з плити і вливаємо 3 столові ложки оцту 9%. Розподіляємо гриби разом з маринадом у сухі стерилізовані банки. Потім укладаємо банки в широку каструлю з водою (на дно постелити рушник), прикриваємо кришками та стерилізуємо 15 хвилин після закипання. Закатуємо банки і ставимо на зберігання.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння