Спекотна погода вимагає рішучих дій, і тому коктейлі можуть стати прекрасною ідеєю освіжитися. Але якщо ви вперше хочете приготувати алкогольний коктейль у домашніх умовах, то вам, можливо, буде страшно через необхідні складні інгредієнти. Але невже без цього не обійтися? Щоб отримати коктейль професійного рівня, достатньо мати всього одну пляшку міцного напою, і на цей раз нею нехай стане ром. Саме з сухого світлого рому можна отримати таку класику як мохіто, піна колада, дайкірі та Куба лібре без додавання жодного іншого алкогольного інгредієнта. Головне - не економити на кризі, саме ідеальне охолодження робить коктейль повноцінним. Для деяких рецептів варто мати блендер, інші ж можна приготувати просто у склянці.

Усі ці коктейлі краще готувати саме на світлому, дешевшому й менш насиченому рому - саме такими їх пропонують усі довідники і провідні бармени світу.

Мохіто

Мохіто, фото pxhere

Улюблений коктейль Ернеста Гемінґвея вже давно полюбився українцям, і його оригінальний рецепт дуже простий. Для того щоб отримати ідеальний мохіто, достатньо мати цукор, лайм, газовану воду м'яту, ром і цукор.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

45 мл рому

половинка лайма

5-8 листочків м'яти

10 мг цукру (авжеж, на Карибах застосовують тростинний цукор, але частіше рафінований білий, а не коричневий, аби не псувати колір напою; тепер багато хто надає перевагу коричневому тростинному, аби підкреслити смак рому; також коктейль буде простіше зробити, якщо замінити цукор цукровим сиропом)

Вичавити сік лайма в келих, додати цукор або цукровий сироп.Перемішати. Листочки м'яти прихлопнути долонею, щоб розкрити запах (в деяких рецептах м'яту товчуть у посудині, але тоді вона дасть гіркий присмак) і кинути в напій. Засипати кубиками льоду до країв склянки, влити ром. Долити в склянку газованої води.

Куба лібре

Куба лібре, фото pxhere

Цей рецепт датують початком ХХ століття, колина на Кубі значно зріс американський вплив після Іспано-американської війни 1898 року. Тоді на острів й почали доставляти кока-колу в пляшках.

1 частина рому

2 частини кока-коли

чверть лайма

Вичавити сік чверті лайма в в склянку, наповнити її льодом. Влити порцію рому та долити до верху колою.

Піна колада

Піна колада, фото pxhere

Щоб отримати повноцінну піна коладу, оспівану Віталієм Козловським, її доведеться збити у блендері з льодом - саме тоді буде досягнута ідеальна консистенція замороженого напою. Однак у крйньому випадку доведеться обійтися просто збиванням у шейкері. Головне використовувати кокосові вершки, а про звичайні молочні продукти варто забути, як про страшний сон.

50 мл світлого рому

50 мл ананасового соку

30 мл кокосових вершків

Усі інгредієнти збити с крижаною крихтою у блендері до стану замороженого коктейлю, який можна буде потягувати через трубочку. Подати у великому келиху, прикрасивши тропічними фруктами. Також можна розлити суміш по половинках кокосів - не дуже практично, але ефектно.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Моторошно та солодко: найкращі коктейлі для Хелловіна.

Як повідомляв портал Знай.ua, Який алкоголь моментально викликає залежність: експерти здивували результатами.

Також Знай.ua писав, Дітям не пропонувати: яким був перший молочний коктейль в історії.