Гуцульська кухня неймовірно ситна і смачна. Нижче описано особливий рецепт гуляшу по-гуцульськи, який запам'ятається кожному, хто його спробує. Такий гуляш готується з яловичини, червоного перцю ротунда або гогошар, вони відрізняються від інших сортів болгарського перцю своєю м'ясистістю і незвично солодким смаком. Страва виходить смачною, соковитою і в міру гострою.
Інгредієнти:
- Яловичина - 700 г
- Масло топлене - 4 ст. ложки
- Перець червоний солодкий - 750-850 г
- Часник - 4 зубчики
- Помідори - 3 шт.
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Сіль — за смаком
- Перець чорний мелений — за смаком
- Лист лавровий - 2 шт.
- Борошно - 1 ч. ложка
- Паприка солодка й гостра — за смаком
Приготування:
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Очистити перець від насіння і порізати на невеликі часточки. М'ясо порізати невеликими однаковими шматочками, приблизно по 2 см. Половину масла (або 25 г вершкового масла і 2 ст. ложки рослинної олії) розтопити на сковороді та обсмажити м'ясо. Коли м'ясо повністю поміняє колір, додати до нього порізану цибулю і дрібно порізаний часник. Помішуючи, обсмажувати разом 10-12 хвилин.
М'ясо з цибулею і часником викласти в каструлю для тушкування, посолити поперчити, посипати паприкою (наприклад, 1 ч. л. солодкої і ¼ ч. ложки гострої паприки). Додати лавровий лист і масло, що залишилося. Викласти зверху перець. Порізати кубиками помідори та додати їх у каструлю.
Накрити кришкою і на 50 хвилин поставити в розігріту до 175 градусів духовку. Готовий гуляш посипати зверху борошном, розмішати і ще на 5 хвилин поставити в духовку. Подавати гуцульський гуляш найкраще з цілою відварною картоплею.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником. Сирні палички в лаваші з часником — це дуже швидка і смачна закуска, яку можна приготувати за лічені хвилини
Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадное печиво з мигдалем за кілька хвилин – так швидко випічку ви ще не готували. Такий десерт виходить фантастично смачним
Також Знай.uа" писав, Картопляні биточки, як у дитинстві — швидкий рецепт улюбленої страви, яка розлетиться вмить