Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 5 склянок борошна
- 40 г свіжих дріжджів
- 200 г розтопленого вершкового масла
- 2 яйця
- 5 жовтків
- 1 стакан коричневого цукру
- цедра 1 апельсина
- 2 ч. л ванільною есенції
- 150 г родзинок
- 150 г цукатів
- щіпка солі
- масло для змащування
- коньяк/ром за смаком
Популярні новини зараз
Показати ще
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Приготування:
Перед вами рецепт традиційної італійської паски. Такий рецепт обов'язково готують в Італії на Великдень. Паска з апельсиновою цедрою, цукатами та родзинками виходить дуже смачним і ніжним.
- Для початку родзинки залити коньяком на ніч. Обсушити.
- Далі потрібно обваляти родзинки і цукати в борошні.
- В миску наливаємо 1/2 склянки теплої води і розвести в ньому дріжджі.
- Додаємо 5 ст. л борошна і перемішуємо. Накриваємо опару рушником і залишити на 3-4 години в теплому місці.
- Потім додати в опару ще пів склянки теплої води і 5 ст/л просіяного борошна. Знову перемішати і залишити на 3-4 години.
- борошно просіяти, зробити в середині поглиблення.
- Всипати всередину цукор, вбити яйця і жовтки, додати дрібку солі і топлене масло. Влити опару і замісити тісто. Місити доведеться до тих пір, поки тісто не стане еластичним - хвилин 20 в фуд-процесорі, Вмішати цукати, цедру і родзинки.
- Форми змастити маслом, викласти в них тісто (не більше половини об'єму форми). Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 4 години (тісто має збільшиться вдвічі).
- Духовку розігріваємо до 220 градусів.
- Зробити зверху на променях тесті хрестоподібний надріз і покласти на нього шматочок масла. Випікати 10 хвилин , потім зменшити температуру до 170-180 і випікати ще 35-45 хвилин до рум'яного кольору.
- Остудити, присипати цукровою пудрою, мигдальної крихтою, прикрасити фігурками птахів і можна подавати на стіл.