Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 5 склянок борошна
  • 40 г свіжих дріжджів
  • 200 г розтопленого вершкового масла
  • 2 яйця
  • 5 жовтків
  • 1 стакан коричневого цукру
  • цедра 1 апельсина
  • 2 ч. л ванільною есенції
  • 150 г родзинок
  • 150 г цукатів
  • щіпка солі
  • масло для змащування
  • коньяк/ром за смаком

Популярні новини зараз

Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть

Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати

Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Показати ще

Приготування:

Перед вами рецепт традиційної італійської паски. Такий рецепт обов'язково готують в Італії на Великдень. Паска з апельсиновою цедрою, цукатами та родзинками виходить дуже смачним і ніжним.

  1. Для початку родзинки залити коньяком на ніч. Обсушити.
  2. Далі потрібно обваляти родзинки і цукати в борошні.
  3. В миску наливаємо 1/2 склянки теплої води і розвести в ньому дріжджі.
  4. Додаємо 5 ст. л борошна і перемішуємо. Накриваємо опару рушником і залишити на 3-4 години в теплому місці.
  5. Потім додати в опару ще пів склянки теплої води і 5 ст/л просіяного борошна. Знову перемішати і залишити на 3-4 години.
  6. борошно просіяти, зробити в середині поглиблення.
  7. Всипати всередину цукор, вбити яйця і жовтки, додати дрібку солі і топлене масло. Влити опару і замісити тісто. Місити доведеться до тих пір, поки тісто не стане еластичним - хвилин 20 в фуд-процесорі, Вмішати цукати, цедру і родзинки.
  8. Форми змастити маслом, викласти в них тісто (не більше половини об'єму форми). Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 4 години (тісто має збільшиться вдвічі).
  9. Духовку розігріваємо до 220 градусів.
  10. Зробити зверху на променях тесті хрестоподібний надріз і покласти на нього шматочок масла. Випікати 10 хвилин , потім зменшити температуру до 170-180 і випікати ще 35-45 хвилин до рум'яного кольору.
  11. Остудити, присипати цукровою пудрою, мигдальної крихтою, прикрасити фігурками птахів і можна подавати на стіл.