Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 2 курячих яйця
- 2 склянки цукру
- 50 грам вершкового масла
- 1,5 склянки пшеничного борошна
- 600 г сметани
- 1/2 р з гашеного содою
- ванілін на кінчику ножа
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Спосіб приготування:
-
Цього разу ми покажемо як це зробити швидкий торт "Сметанник" по-домашньому на основі з яєць, борошна. Ми звичайно ж будемо використовувати улюблений сметанний крем. Випічка можна готувати легко. Рецепт цього "Сметанника" - доказ. Щоб спекти цей легкий, класичний тортик зі сметаною і легкої просоченням в домашніх умовах нам знадобляться: сметана, борошно, просочений коржик, легкий крем. Ви також можете приготувати торт зі згущеним молоком, з полуницею, зробити шоколадний торт або на кефірі. Можна взагалі спекти багатошаровий горіховий тортик асорті. Тонкі коржі у цього рецепта - це головна фішка. Кращий домашній рецепт виходить своїми руками з простого складу, який можна купити в будь-якому магазині.
Перед вами покроковий самий простий торт-сметанник. -
Розтопити масло; збити яйця з цукром (1 ст) і розтопленим маслом. З самого початку готуємо бісквіт, його важливо правильно приготувати Додати до сметани (200 г), соду, ванілін і борошно (можете розділити тісто на дві частини і в одну з них додати какао, щоб коржі вийшли двох кольорів). Смачного тіста повинно бути багато. Основа готова.
-
Замісити сметанне тісто і вилити у змащену маслом форму. Приготувати покроково в духовці 20–30 хвилин при температурі 160 градусів.
-
Для того щоб вийшов гарний і смачний крем сметану швидко (400 г) гарненько збити з 1 ст. цукру (до повного його розчинення). Крему в сметаннике повинно бути досить багато.
-
готовий корж Розрізати на пласти, рясно обмазати сметанним кремом, покласти кілька коржів один на одного, залишити на 3–5 годин просочитися.
-
Можете прикрасити верх торта фруктами, шоколадом, горіхами, маком або тим, що ви любите. Один з дучших рецептів домашньої випічки готовий. Приємного апетиту!