Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порції: 6-8
Інгредієнти:
4 ст. л. рослинного масла
500 г фаршу з високоякісного яловичого м'яса
500 г стейка з високоякісного яловичого фаршу
1 білий лу
1 червоний лук
2 палички селери
1 ст. л. сушених пластівців чилі
½ ст. л. порошку чілі
2 ч. л. сушеного орегано
3 ст. л. світло-коричневого цукру
2 х 400 г банок нарізаних помідорів
500 мл яловичого бульйону
1 х 400 г квасоля
1 х 400 г чорноока квасоля
морська сіль і мелений чорний перець
75 г звичайного шоколаду, мінімум 70% какао
пучок свіжого коріандру
Для подачі
варений рис
8 ст. л. вершкового крему
4 цибулини, обрізані
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Телефон у ліжку - пряма дорога до могили: чим небезпечний смартфон поруч із вами під час сну
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Приготування:
1. Нагріваємо дві столові ложки олії у великий сковорідці з жорсткою кришкою.
2. Обсмажуємо кубики з яловичини з начинкою.
3. Додаємо ще одну столову ложку масла в каструлю і додаємо яловичий фарш, обсмажуючи до повного обсмажування. Видаляємо фарш зі сковороди з допомогою щілинної ложки і відкладаємо в сторону стейк з яловичини.
4. Додаємо решту столову ложку масла в сковороду і обсмажуємо білий цибулю, червоний цибулю і селеру протягом 3-4 хвилин або поки цибуля не пом'якшиться, але не підсмажиться.
5. Перемішуємо в чилі пластівцях, порошку чилі і орегано. Готуємо ще дві хвилини.
6. Повертаємо кубики і фаршировану яловичину на сковорідку, потім перемішуємо в цукрі, нарізаних помідори, яловичині, квасолі і черноглазых горох. Доводимо суміш до кипіння, потім зменшуємо тепло до тих пір, поки суміш не стане киплячій. Накриваємо кришкою і продовжуємо варити на повільному вогні протягом 2-3 годин. (В якості альтернативи, попередньо розігріваємо духовку до 140 °, щоб варити в жаростійкої тарілці протягом такого ж часу).
7. Перед тим, як подавати, змішуємо чилі з подрібненими морськими пластівцями і свежесмолотым перцем. Перемішуємо в шоколаді до тих пір, поки він не розтане, а потім перемішуємо в рубленому кориандре.
8. Подаємо чилі з мискою з приготованого на пару рису.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт домашньої гранолы.