Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
4 філе лосося (120 г кожен)
соняшникова олія
Для маринаду:
2 ст. л. легкого соєвого соусу
2 ст. л. грибного кетчупу
1 ст. л. Sriracha гарячий соус
2 зубчики часнику
3 см свіжого кореня імбиру, дрібно тертий
1 ч. л. гранульованого підсолоджувача
Для салату:
100 г пекінської капусти
100 г огірків
100 г кольрабі
100 г моркви
100 квасолі
гірчичні листя коріандру
1 лайм, лише сік
1 ст. л. легкого соєвого соусу
Для подачі:
1 червоний чилі, дрібно нарізаний
8 маленьких смужок водослей норі
Приготування:
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
1. Щоб зробити маринад, змішуємо всі інгредієнти в мисці. Додаємо філе лосося. Накриваємо і охолоджуємо до 2 годин.
2. Тим часом робимо салат. Змішуємо всі інгредієнти у великій мисці і відставляємо.
3. Нагріваємо середню, антипригарну сковорідку на дуже високій температурі. Додаємо масло. Кладемо лосося в сковороду, залишаємо маринад і смажимо протягом 2-3 хвилин. Повертаємо філе, зменшуємо тепло до мінімуму і смажимо 4-5 хвилин. Кладемо лосося на теплу тарілку, щоб охолонути.
4. Виливаємо маринад в сковорідку і кип'ятимо протягом 1 хвилини або до тих пір, поки вони не перетворяться в глазур. Наливаємо залишився лосося і залишаємо на 3-4 хвилини.
5. Поділяємо салат між чотирма пластинами. Наливаємо лосось зверху і додаємо решту соєву глазур. Посипаємо червоними чилі, порваними норі.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт мигдалевого торта з лимоном.