Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин-1 годину
Порції: 8

Інгредієнти:

200 г масла
200 г цукру
3 великих яйця
50 г борошна
125 г мигдалю
2 лимона (сік 1 і дрібно натерта цедра 2)
Для крему:
1 лимон, тільки сік
5-6 столових ложки цукрової пудри

Приготування:

Популярні новини зараз

Студенти втратять право на відстрочку: новий законопроєкт позбавить багатьох лазівки

Українцям заплатять за старі 10 та 25 копійок: можна отримати пристойну суму

Українцям оновили пенсійні виплати: хто отримає на пару сотень більше

Непридатних до служби можуть несподівано "вилікувати": українцям масово переписують діагнози

Показати ще

1. Розігріваємо духовку до 180 °. Змащуємо основу і бічні сторони круглої форми для випічки 20-22 см викладаємо нижню частину пекарським пергаментом.

2. Збиваємо разом масло і цукор до легкої і пухкої консистенції, використовуючи міксер або дерев'яну ложку. Повільно взюиваем яйця, по одному за раз. Коли яйця повністю включені, додаємо борошно, потім мигдаль і лимонну цедру.

3. Викладаємо суміш у форму для випічки. Випікаємо протягом 35-40 хвилин.

4. Поки пиріг все ще гарячий, протикаємо його паличкою, зробивши близько 15 отворів. Поливаємо лимонним соком отвори.

5. Щоб зробити глазур, змішуємо лимонний сік, трохи за раз, цукрову пудру, щоб зробити гладку пасту. Видаляємо торт з форми і поливаємо глазур'ю зверху, потім подаємо.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт смаженої свинини з імбирем і соєвим соусом.