Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 2

Інгрідієнти:

75 г довгозернистого рису
2 ч. л. порошку каррі
100 г брокколі
½ кубики курячого бульйону
1 куряча грудка
1 маленький цибулю
1 лавровий лист
15 г мигдалю, підсмажений
1 маленьке яблуко, порізане навпіл
100 г помідорів чері
3 ст. л. свіжого коріандру
½ лимона, тільки сік
сіль і мелений чорний перець

Приготування:

Популярні новини зараз

Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

1. Наповнюємо середню каструлю водою і доводимо до кипіння. Додаємо рис і одну чайну ложку порошку каррі. Варимо протягом 25 хвилин. Додаємо брокколі і варимо ще дві хвилини. Зливаємо в друшляк і промиваємо під холодною проточною водою.

2. Між тим наполовину наповнюємо невелику каструлю водою, додаємо кубик бульйону і доводимо до кипіння, помішуючи до тих пір, поки запах не розчиниться. Додаємо курку, нарізану цибулю і лавровий лист і зменшуємо вогонь. Варимо на повільному вогні 15 хвилин або до готовності. Зливаємо в ситі, залишивши варильний розчин. Відставляємо курку в сторону, щоб охолодитися.

3. Повертаємо каструлю на вогонь, скроплюємо маслом і додаємо нарізану цибулю. Готуємо на повільному вогні протягом трьох хвилин, помішуючи. Додаємо залишився порошок каррі і перемішуємо ще кілька секунд.

4. Заливаємо 200 мл бульйону в каструлю і доводимо до кипіння. Готуємо цибулю протягом 5-6 хвилин або до тих пір, поки більша частина рідини не випарується, періодично помішуючи. Прибираємо з вогню, розкладаємо на тарілці і залишаємо на п'ять хвилин, перш ніж переносити в холодильник до холоду.

5. Отррываем курку на шматки і покласти в миску. Накладаємо рис і брокколі зверху, додаємо охолоджене пряний цибулю, мигдаль, яблука і помідори. Посипаємо коріандром і поливаємо лимонним соком.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт ніжного грибного соусу.