Глива можна знайти в багатьох місцях, вони проростають на різних пнях і деревах, а також мають унікальний вигляд, тому переплутати їх з іншими грибами складно.
Крім того, це низькокалорійний продукт навіть у маринованому вигляді, тому дуже цінується на будь-якому столі. Ще глива добре засвоюються і при цьому швидко насичують, але не варто забувати і про смак, адже він чудовий.
Інгредієнти:
- Гливи – 500 р.
- Вода - 300 мл.
- Часник – 2 зубч.
- Запашний перець горошком - 4 шт.
- Чорний перець горошком – 4 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Соняшникова олія – 50 мл.
- Оцет 9% – 50 мл.
- Цукор - 1 стол.
- Сіль – 1 стол.л.
Як замаринувати гриби:
Гриби промити холодною водою та обрізати ніжку. Великі гриби розрізати на 2-3 частини, а дрібні гливи залишити цілими.
Для маринаду налити в каструлю 300 мл чистої води, додати цукор та сіль, горошки запашного та чорного перцю, олію, лавровий лист, розчавлений часник. Довести до кипіння маринад.
Росія знову била "Кинджалами" та "Калібрами" по енергетиці та цивільних. Жахливі наслідки на Харківщині, Тернопільщині та Львівщині
Українцям пояснили, що буде у разі дефіциту газу: кому відключать насамперед
Життя без графіків: в яких областях не вимикатимуть світло та чому
Світло вимикають, а платіжка не зменшується: чому неможливо зекономити під час відключень
Викласти гриби у маринад. Довести до кипіння та варити на маленькому вогні 8 хвилин. За цей час гриби виділять воду і рідини побільшає. Зняти з вогню гриби та остудити до кімнатної температури. Додати оцет. Охолоділі гриби викласти в стерилізовану банку. За бажанням додати цибулю кільцями. Закрити стерилізованими кришками та зберігати у прохолодному місці.
Нагадаємо, що не консервуйте купу всього: смачне асорті з огірків та помідорів на зиму.
Раніше ми повідомляли, що готуйте зараз і кайфуйте взимку: рецепт компоту з абрикосів та вишень, ніколи не пошкодуєте, що зробили.