Глива можна знайти в багатьох місцях, вони проростають на різних пнях і деревах, а також мають унікальний вигляд, тому переплутати їх з іншими грибами складно.

Крім того, це низькокалорійний продукт навіть у маринованому вигляді, тому дуже цінується на будь-якому столі. Ще глива добре засвоюються і при цьому швидко насичують, але не варто забувати і про смак, адже він чудовий.

Мариновані гливи, скріншот

Інгредієнти:

  • Гливи – 500 р.
  • Вода - 300 мл.
  • Часник – 2 зубч.
  • Запашний перець горошком - 4 шт.
  • Чорний перець горошком – 4 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Соняшникова олія – 50 мл.
  • Оцет 9% – 50 мл.
  • Цукор - 1 стол.
  • Сіль – 1 стол.л.

Як замаринувати гриби:

Гриби промити холодною водою та обрізати ніжку. Великі гриби розрізати на 2-3 частини, а дрібні гливи залишити цілими.

Для маринаду налити в каструлю 300 мл чистої води, додати цукор та сіль, горошки запашного та чорного перцю, олію, лавровий лист, розчавлений часник. Довести до кипіння маринад.

Популярні новини зараз

"Воювати буде кожна мр*зь": колишній чернець розповів, що війна триватиме роки, не місяці

Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують

Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку

Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих

Показати ще

Викласти гриби у маринад. Довести до кипіння та варити на маленькому вогні 8 хвилин. За цей час гриби виділять воду і рідини побільшає. Зняти з вогню гриби та остудити до кімнатної температури. Додати оцет. Охолоділі гриби викласти в стерилізовану банку. За бажанням додати цибулю кільцями. Закрити стерилізованими кришками та зберігати у прохолодному місці.

Мариновані гливи, скріншот

Нагадаємо, що не консервуйте купу всього: смачне асорті з огірків та помідорів на зиму.

Раніше ми повідомляли, що готуйте зараз і кайфуйте взимку: рецепт компоту з абрикосів та вишень, ніколи не пошкодуєте, що зробили.