Глива можна знайти в багатьох місцях, вони проростають на різних пнях і деревах, а також мають унікальний вигляд, тому переплутати їх з іншими грибами складно.
Крім того, це низькокалорійний продукт навіть у маринованому вигляді, тому дуже цінується на будь-якому столі. Ще глива добре засвоюються і при цьому швидко насичують, але не варто забувати і про смак, адже він чудовий.
Інгредієнти:
- Гливи – 500 р.
- Вода - 300 мл.
- Часник – 2 зубч.
- Запашний перець горошком - 4 шт.
- Чорний перець горошком – 4 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Соняшникова олія – 50 мл.
- Оцет 9% – 50 мл.
- Цукор - 1 стол.
- Сіль – 1 стол.л.
Як замаринувати гриби:
Гриби промити холодною водою та обрізати ніжку. Великі гриби розрізати на 2-3 частини, а дрібні гливи залишити цілими.
Для маринаду налити в каструлю 300 мл чистої води, додати цукор та сіль, горошки запашного та чорного перцю, олію, лавровий лист, розчавлений часник. Довести до кипіння маринад.
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Викласти гриби у маринад. Довести до кипіння та варити на маленькому вогні 8 хвилин. За цей час гриби виділять воду і рідини побільшає. Зняти з вогню гриби та остудити до кімнатної температури. Додати оцет. Охолоділі гриби викласти в стерилізовану банку. За бажанням додати цибулю кільцями. Закрити стерилізованими кришками та зберігати у прохолодному місці.
Нагадаємо, що не консервуйте купу всього: смачне асорті з огірків та помідорів на зиму.
Раніше ми повідомляли, що готуйте зараз і кайфуйте взимку: рецепт компоту з абрикосів та вишень, ніколи не пошкодуєте, що зробили.