Перед приготуванням яких би то не було перших страв чи каш слід обов'язково замочувати крупи, злакові і бобові.

Читайте Знай в Google News!

Такі корисні поради дає телеграм-канал "Доктор Бергман. Тисяча способів дожити до 100 років".

Фахівці стверджують, що завдяки такому нехитрому способу ми не лише позбудемося забруднень, а й принесемо неймовірну користь організму. Зокрема, замочування допомагає зменшити вміст фітинової кислоти. Її надлишок може знижувати якість всмоктування мікроелементів.

крупи,скріншот з відео

Популярні новини зараз

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

У результаті після попереднього замочування крупи потребують меншого часу варіння і дають менше глікемічне навантаження.

Наприклад, гречку після замочування буде достатньо довести до кипіння. Крім того, замочуючи, а потім зливаючи воду, ми знижуємо концентрацію можливих забруднень. Небезпеку для здоров'я також становлять часто невидимі для ока цвілі, що містять мікотоксини.

гречка, фото Pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів