Червоний борщ завжди був і буде традиційною та улюбленою українською стравою, яка віднедавна знаходиться у списку Нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

У ньому може все, що завгодно. Різновидів цього супу - достатньо. Проте основними є овочі, м'ясо, засмажка... періодично туди додають квасолю чи навіть гриби.

Борщовий набір, скріншот з відео

У процесі приготування завжди додається багато спецій, зелені, прянощів. Це дозволяє досягти яскравого смаку. Однак не завжди це доречно, тому варто розібратися, які інгредієнти взагалі не потрібно пам'ятати, коли ви готуєте борщ, щоб не зіпсувати смак.

Помилка буде додати в борщ корицю або гвоздику. Ці інгредієнти, як і інші подібні прянощі, не зроблять нічого хорошого для смаку, а подарують йому кислоту або навіть гостроту. Негативний ефект справлять і приправи азіатської кухні, особливо хмелі-сунелі і таке інше. Всі вони псують аромат і додають непотрібної гіркоти.

Популярні новини зараз

Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії

Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено)

Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти

Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень

Показати ще

Борщ, кадр з відео

Зелень - напрочуд багатьох... це те, з чим потрібно бути акуратними. Усі м'ясні бульйони вимагають особливих видів зелені. Борщ, у якому використовується курка чи свинина, любить кріп. Якщо ви готуєте з яловичиною, зверніть увагу на петрушку.

Для багатьох не є секретом, що щоб зробити смак борщу неперевершеним, потрібно просто додати оцет, який впливає на колір і робить його насичено червоним, а ще вдало підкреслює смак.

І насамкінець - імбир. Будь він у сухому чи свіжому вигляді, він має специфічний присмак. Його якщо й використовувати, то окремо на тарілці.

Нагадаємо, як приготувати ідеальні пельмені: швидкий рецепт тіста, яке не буде розвалюватися та липнути

Як повідомляв "Знай.uа", не викидайте гречку, що пригоріла: прості способи врятувати страву

Знай.uа писав, чому картопляне пюре виходить несмачним: три найпоширеніші помилки, які псують страву