Консервація може стати чудовою складовою раціону, і в особливій пригоді вона стане у скрутні часи. Авжеж, українцям типово готувати домашні заготовки, але не лише вони здатні задовольнити потреби організму в поживних речовинах. Дієтологи прокоментували, які консерви з магазину варто додати у свій раціон - вони не тільки смачні, але й корисні.

Читайте Знай у Google News!

Боби. Консервовані бобові можна додавати в салати, до макаронів, в супи. Є навіть десерти на їх основі. Боби - відмінне джерело клітковини і рослинного білка. А в чорних бобах, наприклад, міститься хороший показник заліза.Найбільш типовою для українців є квасоля. На українському ринку багато брендів, які пропонують, наприклад, квасолю у томатному соусі - розігрівши її, ви отримаєте повноцінну білкову страву.

Кокосове молоко. У кокосовому молоці багато тригліцеридів із середньою довжиною ланцюга, що робить його здоровою альтернативою іншій їжі з високим вмістом насичених жирів. Також кокосове молоко є назамінною основою багатьох страв індійської та південноазійських кухонь, широко його використовують і в країнах карибського басейну.

Маслини. Оливки чорного кольору можуть бути не тільки добавкою до омлету чи салату. Це відмінний варіант швидкого перекусу - просто змішайте їх з сиром і горішками для максимальної поживності.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Томати, помідори // фото Getty Images

Томати. Консервовані помідори - відмінна основа для соусу до пасти чи піци. У них можна тушкувати м'ясо, овочі. Якщо в консервах немає великої кількості солі, ви отримаєте максимум вигоди від антиоксиданта лікопену і присутнього в них вітаміну С. Серед особливо гурманських консерв тут варто відзначити італійські томати пелаті - вони очищені від шкірки і закриті у власному соці, тому їх дуже просто використовувати в кулінарії.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ботулізм повернувся: як правильно робити заготовки, щоб не підхопити смертельну недугу.

Як повідомляв портал Знай.ua, Рецепт вишневого джему з фундуком у сезон консервації.

Також Знай.ua писав, що У сезон консервації: рецепт абрикосового варення з мигдалем.