Знаменитий грузинський шашлик широко відомий і в Україні, а що вже говорити про Грузії, там ви скоріше не знайдете суп в кафе, але обов'язково буде м'ясо прямо з вогню. Стереотип про те, що грузинський шашлик найсмачніший, має вагомі історичні підстави, пише vazhnoznat.com.

Читайте Знай у Google News!

Так вийшло, що саме мешканці західного Закавказзя століттями використовували особливий маринад. І він жодного разу не підвів! Але це якраз той випадок, коли ніякого секрету немає. Грузинські кухарі вважають, що якщо м'ясо добре, то його не варто псувати якимись складними маринадами. Пропонуємо вам простий рецепт справжнього грузинського шашлику, який обов'язково варто спробувати.

шашлик, фото: Depositphotos

Тобі знадобиться

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

2 кг свинини (ошийок)

750 г цибулі

1 ч. л. хмелі-сунелі

1 ч. л. чорного перцю (меленого)

1 ч. л. коріандру

сіль за смаком

150-200 мл соняшникової олії

Для шашлику найкраще підійде свинячий ошийок. Наріжте м'ясо невеликими однаковими шматками (якщо у вас баранина, то шматки треба робити більш дрібними). А тепер до маринаду – наріжте цибулю шматочками, а з однієї цибулини видавіть сік. А тепер змішайте цибульний сік з приправами, маслом, сіллю, перцем і самим нарізаною цибулею, краще це зробити в емальованому або скляному посуді. Покладіть м'ясо в маринад і гарненько перемішайте і залиште маринуватися хвилин 40, максимум 2-3 години. Коли м'ясо настоїться, нанизуйте його на шампури, не забуваючи чергувати з цибулею, і смажте близько до вугілля. Хвилин за 15-20 шашлик буде готовий.

Шашлики, ілюстративне фото: pixabay.com

Є декілька хитрощів в приготуванні грузинського шашлику. Так, для багаття краще брати вугілля з виноградної лози – вони горять швидко і яскраво. Багато кухаря в процесі смаження поливають м'ясо сумішшю води і вогню, щоб запобігти підгорянню. І ще одне – особлива подача страви. Шматки м'яса знімають з шампурів з допомогою грузинських хлібних коржів пурі, а зверху посипають сирів цибулею. Потім беруть гранат, мнуть його так, щоб не пошкодити шкірку, і після надрізають, поливаючи шашлик гранатовим соком і присипаючи зернами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником.

Раніше портал "Знай.ua" писав рецепт: сніжний краб під яйцем – швидкий рецепт дивовижної закуски.

Також портал "Знай.ua" писав простий рецепт швидкої пасти для ласунів.